fredag 2 november 2007

Tiden står inte stilla

MaskisenMaxDartanYang krälar sakta tillbaka till fast mark, och Moffa knäpper på strömbrytaren för att kalibrera systemet. Det går några minuter, det går några till, men det verkar inte funka som det ska. Moffa stänger av transistorradion och knäpper på igen, men signalen låter inte riktig ändå. -Jävla klantskallar säger FiaKanKelv, att man jämt måste vara med och kolla! Förlåt Moffa, men jag blir så grymt arg när det inte flyter som det ska, har ni kollat läget? Vidga vyerna, vet jag, spana in kissemissen, den svarta s..., vad skådar mitt norra öga..., en svart katt som sitter och putsar sig på brädan som ligger i vattenbrynet; kan det va nå´t?
- Skynda på nu, säger MoaPinYin, månen har flyttat sig nära midnatt och vi har ännu inte fått en just signal. - Se här, säger Fia, ta en macka var ska ni se att det går bättre, så kan du Messias gå och köra bort katten från mossen.

MessiasMedMissilen tar ett långt spö med sig och går runt Svartputten för att mota katten in mot land men råkar själv gå för långt ut i mossen och trampar igenom med ena foten; och han kommer inte loss utan Fias hjälp, och får en massa ovett förståss. Tiden går, månen rör sig sakta mot den absoluta nollpunkten och ännu har man inte fått den efterlängtade signalen som innebär att instrumentet kan börja sondera mossens forna status. - Nu tror jag, säger Moffa, nu hörde jag Häradsridan på långt håll, tror jag... http://haradsridaren.blogspot.com/